Sakarya Haber
HV
19 MART Salı 06:35

Kayseri Büyükşehir'e 'stratejik' övgü

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 23 yıllık belediye başkanlığı tecrübesi olan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç ve uzman ekibi sayesinde yürüttüğü çalışmalarda gösterdiği stratejik yönetim anlayışı ile 10 büyükşehir arasında birinci sırada yer aldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-09-2022 09:00   Güncelleme : 28-09-2022 09:00
Kayseri Büyükşehir'e 'stratejik' övgü

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç liderliğindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği başarılı yönetim ile bilimsel makale ve tez çalışmalarına konu olmayı ve örnek gösterilmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Türkiye’nin önemli üniversitelerinden Hacettepe’de gerçekleştirilen ve seçilen 10 büyükşehrin stratejik planlamasının karşılaştırmalı olarak incelendiği tez çalışmasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi, pek çok başlıkta yapılan karşılaştırmanın toplamında yüzde 13,27’lik bir oran ile ilk sırada yer alma başarısı gösterdi.

Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı Kamu Yönetimi Bilim Dalında Yüksek Lisans Öğrencisi Emre Ezin tarafından kaleme alınan ‘Büyükşehir Belediyelerinin Kurumsal Kapasitelerinin Stratejik Planlar ve Faaliyet Raporları Üzerinden Karşılaştırmalı Analizi’ başlıklı Yüksek Lisans Tezindeki, Büyükşehir Belediyelerinin 2020-2024 Stratejik Planının Yeni Kamu İşletmeciliği Temasıyla Karşılaştırmalı Analizi tablosunda aralarında İzmir, Adana, Eskişehir, Bursa, Diyarbakır, Mersin, Mardin, Konya, Gaziantep ve Kayseri’nin de yer aldığı toplam 10 büyükşehir içinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeni Kamu İşletmeciliği temasına stratejik planlarında en fazla ağırlık veren ilk 3 büyükşehir arasında ilk sırada yer aldı.

PROFESYONEL YÖNETİM VE STRATEJİK YÖNETİMDE BİRİNCİ

Kamu Yönetimi alanında oluşturulan tez çalışmasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ‘profesyonel yönetim’ başlığında en fazla kodlama yapılan belediye olarak 10 ili geride bıraktı ve ilk sırada yer aldı. Söz konusu 10 büyükşehir içerisinde ‘stratejik yönetim’ konusunda gerçekleşen kodlama miktarlarında ise Kayseri Büyükşehir Belediyesi Adana ile aynı miktarı yakalayarak diğer illeri geride bıraktı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bilimsel anlamda da profesyonel ve stratejik yönetim alanında başarısını tescilleyen belediyeler arasına girdi. 

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR HEMŞEHRİ MEMNUNİYETİNİ EN ÇOK GÖZETEN BELEDİYELER ARASINDA

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ‘çıktı kontrolü/hemşehri memnuniyeti’ başlıklı konuda toplam 20 kodlama miktarı bulunan Mersin’in ardından 19 kodlama miktarı ile 10 büyükşehir belediyesi arasında 2’nci sırada yer buldu. Söz konusu durum ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2020-2024 Stratejik Planının Yeni Kamu İşletmeciliği Temasıyla Karşılaştırmalı Analizinde ‘çıktı kontrolü/hemşehri memnuniyeti’ne en fazla önem gösteren belediyeler arasına girdi.

AdminAdmin

YORUMLAR