Sakarya Haber
HV
19 MART Salı 10:45

GAZETECİ HİKMET GENÇ, “RECEP TAYYİP ERDOĞAN İNSANLARA GENETİK KODLARINI HATIRLATIYOR”

Tuzla Belediyesi’nin yazar ve fikir insanı Sezai Karakoç anısına düzenlediği 5’inci Kitap Fuarı’na katılan Gazeteci Hikmet Genç, gündeme ilişkin

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-12-2022 15:23   Güncelleme : 04-12-2022 15:23
GAZETECİ HİKMET GENÇ, “RECEP TAYYİP ERDOĞAN İNSANLARA GENETİK KODLARINI HATIRLATIYOR”

Tuzla Belediyesi’nin yazar ve fikir insanı Sezai Karakoç anısına düzenlediği 5’inci Kitap Fuarı’na katılan Gazeteci Hikmet Genç, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hikmet Genç, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun  “Benim yeni endüstriyel dönüşüm başkanım” diye tanıttığı Jeremy Rifkin ile ilgili ‘Bizim milli değerlerimize gidecek bir şey değil’ ifadelerini kullandı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk vatandaşlarına genetik kodlarını hatırlattığını belirterek” Benim anladığım kadarıyla bu milletin ve gençlerin şuna ihtiyacı var. Genetik kodlarını hatırlamaya ihtiyacı var. Özellikle gençlere, bu topraklarda ne uğruna yaşamak gerektiğini ve hedeflerin ne olması gerektiğini çok iyi anlatılması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa geleceğimiz bu noktada çok ciddi sıkıntı yaşar. Benim gördüğüm, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu insanlara genetik kodlarını hatırlatıyor” ifadelerini kullandı

Tuzla Belediyesi tarafından her yıl ‘Aşk İle Oku’ temasıyla düzenlenen Kitap Fuarı’nın 5’incisi kapılarını kitapseverlere açtı. Yazar ve fikir insanı Sezai Karakoç anısına düzenlenen fuarda 500’e yakın imza günü ile yazar-okuyucu buluşması gerçekleştiriliyor. Fuar kapsamında ayrıca 50’ye yakın söyleşi programı düzenleniyor. Bu kapsamda Gazeteci Hikmet Genç, sevenleri ile buluştu. Yaklaşık 1 saat süren söyleşi programında Hikmet Genç, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 “MİLLİ DEĞERLERE GİDECEK BİR ŞEY DEĞİL”

Gazeteci Hikmet Genç, konferans sırasında bir vatandaşın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni danışmanı Jeremy Rifkin ile ilgili sorduğu soruya,” İMF ve Dünya Bankası, sadece bizim ülke için demiyorum dünyanın hangi ülkesi olursa olsun müdahale ettiği tüm ülkeler batmıştır. Dünya tarihinde şimdiye kadar Dünya Bankası ya da İMF’nin müdahale edip kurtardığı ülke yoktur. Burada eloğlunun, o lafı ile hareket etmek lazım. Makul çerçevede görünmüyor. Milli değerlerle gidecek bir şey de değil. Daha önce yaptığı danışmanlıkların neticesini de gördük. En son Merkel vardı. Onu da gönderdi. Bir cümle daha duydum. O da;’ Sanayileşmek kötü bir şeydir. Tekrar tarıma geri dönem lazım’ diye bir ifadesi var. Biraz bekleyip göreceğiz” dedi.

“AMERİKALAR BİZE SÜT İÇELİM DİYE SÜT TOZU VERDİ”

Gazeteci Hikmet Genç,” Batı açısından bugün Türkiye’deki en büyük sıkıntı, Türkiye’nin meydan okuması ve Türkiye’nin uyuyan bir devam haline gelmesi. Yani, daha önce çok rahat yönetiyorlardı, aramız çok iyiydi. Şöyle bir zırva var, Türkiye’nin şununla arası bozuk, bununla arası bozuk diye. Kötü bir şey değil ki bu. Kemal Kılıçdaroğlu şöyle diyor, ‘ Biz iktidara gelince, bütün batı bizimle barışacak’ diyor. Tabi ki barışır. Biz zaten barışıktık. İMF’den para alabiliyorduk. Danimarka’dan Kron olarak borç alabiliyorduk. Marshall yardımı. Bizden bir büyükler hatırlar, bize süt tozu verdiler. Amerikalılar bize süt için diye süt tozu verdi. Biz bunları da yuttuk. Biz sürü acayip devrimler yaptırdılar bize. Bunları da yuttuk. Ondan sonra biz uyanış başladı” dedi.

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN, BU İNSANLARA GENETİK KODLARINI HATIRLATIYOR” Hikmet Genç,” Benim anladığım kadarıyla bu milletin ve gençlerin şuna ihtiyacı var. Genetik kodlarını hatırlamaya ihtiyacı var. Dünya nereye giderse gitsin, Türkiye’nin böyle bir kavgası devam edecektir. Oyunlar, internet, dijital ortam alışverişleri o kadar genişe dağıldık ki bir rüya içerisinde yaşıyoruz. Bazen hayatın gerçeklerini ıskalıyoruz. Siyaset bunlardan bir tanesi. O yüzden özellikle gençlere, bu topraklarda ne uğruna yaşamak gerektiğini ve hedeflerin ne olması gerektiğini çok iyi anlatılması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa geleceğimiz bu noktada çok ciddi sıkıntı yaşar. O gider bu gelir fark etmez. Bu şuuru kaybetmememiz lazım. Benim gördüğüm, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu insanlara genetik kodlarını hatırlatıyor. Eskiden neydiniz, nereden geldiniz ve ne olmanız gerektiğini söylüyor. Türkiye bugün çok büyük oynuyor” dedi.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR