Sakarya Haber
HV
19 MART Salı 05:29

Büyükşehir’in Zeytinleri, Zeytinyağı Olarak Aşhanelerde Kullanılıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sorumluluk alanlarında bulunan zeytin ağaçlarının meyvelerini topladı. Zeytinler, fabrikada zeytinyağına dönüştürüldükten sonra, yine Büyükşehir Belediyesi’nin aşhanelerinde pişirilen yemeklerde kullanılmaya başlandı.

YEREL
Giriş Tarihi : 14-11-2022 10:34   Güncelleme : 14-11-2022 10:34
Büyükşehir’in Zeytinleri, Zeytinyağı Olarak Aşhanelerde Kullanılıyor

 
 
 
 
Tarsus’ta, MESKİ ve Büyükşehir’in farklı birimleri içerisinde ekili zeytin ağaçlarından zeytin meyveleri titiz bir şekilde toplandı. Ardından fabrikaya götürülerek sıkıldı ve kaplara dolduruldu.
 
Her yıl olduğu gibi bu yıl da yapılan çalışmadan elde edilen zeytinyağları, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yer alan aşhanelerde pişirilen yemeklere ilave edilmeye başlandı.
 
Yiğitşahin: “Ağaçlardan toplanan zeytinler, yine vatandaşa ulaşıyor”
 
Büyükşehir Belediyesi Tarsus Aşhane Sorumlusu Çiğdem Yiğitşahin, her gün binlerce vatandaşa en leziz şekilde yemekler ulaştırdıklarını belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ’ye ait farklı birimlerde bulunan zeytin ağaçlarından toplanan zeytinler, fabrikada işlenerek zeytinyağı elde edildi. Bu zeytinyağlarını, Mersin ve Tarsus aşhanelerimizde üretilen yemeklerimizde kullanıyoruz. Aşhanelerimizde; kurs merkezlerimiz, evde yemek yapamayan vatandaşlarımız, Mola Evlerimiz ve Mahalle Mutfaklarımız için 10 binin üzerinde yemek çıkartıyoruz. Böylelikle bu yemeklerde kullandığımız zeytinyağlarımız da, yine vatandaşlarımız için kullanılmış oluyor” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR