Sakarya Haber
HV
19 MART Salı 13:30

7’DEN 77’YE KURAN-I KERİM’İN BEKÇİSİYİZ

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-01-2023 03:13   Güncelleme : 29-01-2023 03:13
7’DEN 77’YE KURAN-I KERİM’İN BEKÇİSİYİZ

Kuran Aşkına Buluşuyoruz Dörtyol Meydanı (8)

Önce İsveç’te, ardından da Hollanda’da kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan aşağılık saldırıya karşı yapılan protestolara Esenlerliler de sessiz kalmadı. Haçlı Batı’nın çirkin yüzünü gözler önüne seren İslâm düşmanı Rasmus Paludan’ın Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakması,  ardından Hollanda’da İslam karşıtı Pegia grubunun lideri Edwin Wagensveld’in, Laheyn’de aynı küstahlığa imza atması tüm İslam âleminde olduğu gibi Esenler’de de büyük bir infiale sebep oldu. Esenlerliler, provokatör siyasetçiler Rasmus Paludan ve Edwin Wagensveld’i protesto etmek için Esenler Dörtyol Meydanı’nda buluştu. Protestoya; Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan,siyasi parti ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Esenlerlilere seslenen AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, “ Bugün burada bir kez daha Esenlerli bir kardeşiniz olmaktan onur ve mutluluk duydum. Kur’an-ı Kerim’e yapılan çirkin saldırıya Esenler sessiz kalmadı. Dünyanın bütün Müslüman memleketlerinde, ülkemizin her şehrinde ve ilçesinde bu kalabalıklar oluşur” dedi.

Esenler Dörtyol Meydanı’nda toplanan ve Kuran-ı Kerim’e sahip çıkan kalabalığa seslenen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, şu şekilde konuştu:

“Biz yeryüzünde adalet sağlamış, Kur’an-ı Kerim’in bekçiliğini yapmış Osmanlı’nın torunlarıyız. Ölmedik, buradayız. Kitabımıza el sürerek bizi korkutacağınızı düşünüyorsanız, bizim kim olduğumuzu Kanuni’den korkan ecdadınıza sorun.  Eğer bize bir şey anlatmak istiyorsanız, biz zaten sizi tanıyoruz. Siz ne yaparsanız yapın, bu millet her zaman inancının bekçiliğini yaptığı gibi yine yapmaya devam edecek. Kundaktaki çocuğumuzla, yataktaki hastamızla 7’den 77’ye bekçiliğe devam edeceğiz. Bizi korkutamazsınız. Siz tarihin çöplüğüne, biz de tarihin zirvesine çıkacağız. Esenler’deki bütün kardeşlerimiz olarak Rabbimin koruduğu kitabımızın yanında biz de nöbette olmaya hazırız. Korumaya hazırız. Allah sizden razı olsun. Ses verelim istedik. Böyle bir şeye bir daha cesaret edebilecek herkese bu sesimizi göstermek istedik.”

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR